Blog

Mindenkinek Szabad?

Sokan azt hiszik, fotózásra jönni kicsit idősebb korban ciki, sőt egyenesen kellemetlen. Hazánkban még él az a nézet, hogy a húsz éveseké a világ, és a legtöbben ehhez mérten élnek és cselekednek.

   Külföldi divatlapok esetében nem ritka, hogy ötvenes vagy akár hatvanas éveit taposó hölgyeket (netán férfiakat) tesznek címlapra, akik egy hosszú interjú keretein belül el is árulják magabiztosságuk titkát, és hogy a kortól nem érdemes félni, hiszen ahogy mondják, az csak egy szám. Hazánkban azonban ez még nem elterjedt nézet, sokakban félelmet kelt, hogy telnek az évek. Pedig ez előnyünkre is válhat, hiszen ahogy éveink száma gyarapszik, egyre inkább tisztában vagyunk saját értékeinkkel, nem félünk elmondani amit akarunk, sokkal nyugodtabbak és kiegyensúlyozottabbak leszünk.

  Megfigyelhető az is, hogy a férfiak valamiért sokkal kevésbé válllalják fel, hogy ők is szívesen elmennének egy fotózásra, mint a 'gyengébbik' nem.

  Ezek a sztereotípiák szerencsére elmúlóban vannak, kezdenek kikopni a köztudatból, ezt mutatja László példája is. A róla készült képek megkérdőjelezhetetlenné teszik, hogy nem csak fiatalokról lehet olyan képeket készíteni, amikre bárki büszkén tekinthet, kortól és nemtől függetlenül. Nem szabad abba a hibába esni, hogy hiába szeretnénk, mégsem teszünk lépéseket az ügyben, mert félünk mások visszajelzéseitől. A korábbi blogbejegyzésemben leírt fotózással kapcsolatos előnyök (önbizalomnövelés, emlékek...) ugyanúgy a férfiakra is pozitív hatást gyakorolnak. Miért fosztanák meg saját magukat ettől?

   Tegyük félre hát az előítéleteket, a rossz beidegződéseket, hiszen egyre több férfi vállalja fel önmagát akár az Instagramon, akár nemzetközi modellként (idősebb korban is!), vagy nemes egyszerűséggel csak úgy hódít meg sok női szívet, hogy előnyös képeket tesz fel magáról a netre. 

   Úgy fest, az a maradi irányzat, hogy csak nők és csak fiatalon fotózkodjanak, kezd eltűnni. Ha Te is örülnél profi fotóknak magadról, ne foglalkozz a kétségeiddel, gyere el és garantálom, hogy nem fogod megbánni!

Kapcsolódó képek
page_modul: blog
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.