Women’s Structures

Egy decemberi borús napon jött össze az aznapi stáb, hogy alkossunk valami igazán sikkes és figyelemfelkeltő anyagot. A modell személyében Tóth Fruzsina, a sminkes Takács Brigitta, a stylist Rácz Barbara, a fotós pedig természetesen én voltam jelen. A cél egy mozgalmas, lendületes képsorozat, ami nem mindennapi pózokban örökíti meg a végig fehérneműben lencsevégre kapott modellt. A natur smink és haj elkészülte után, megtéve a szokásos előkészületeket, mint a fény beállítása, a mood board közös áttekintése és az első look kiválasztása, el is kezdődött a fotózás. 

   Az első fehérnemű egy magasan felszabott, viszonylag keveset takaró, sőt szinte teljesen átsejlő body volt. Itt megjegyezném, hogy egy modellnek akár profi, akár kevésbé az, és csak egyszeri alkalommal áll kamera elé, le kell küzdeni a gátlásait a stáb előtt, ha esetleg vannak, hisz sokkal jobb képek készülnek úgy, illetve a hangulat is felszabadultabb, ami értelemszerűen megkönnyíti a munkát mindenki számára. Ha nem érzi magát jól az ember a bőrében az a képeken is visszaköszön, így nagyon fontos, hogy egy ilyen jellegű fotózásra lelkileg is fel kell készülni és tudatosítani kell magában az ‘alanynak’, hogy mindenki azért van ott, hogy ő minél jobban nézzen ki, így nyugodtan elengedheti magát.

Összesen hat szettet fotóztam aznap, amiből az első három után elkezdtem kicsit kitörni a megszokott pózokból és egészen új irányba tereltem a fotózást. A fehérneműben való gyertyázástól, a harisnyában lévő féllábon való egyensúlyozáson át, a láb különböző amorf elhelyezéséig mindent ötletemet bevetettem, hogy egy ütős végeredményt kapjunk. Az biztos, hogy egy edzéssel felért ezeknek a természetellenes testhelyzeteknek az imitálása és nem egy vicces pillanatot szült. 

   A fotózást sietve fejeztük be, ugyanis a stúdióban új munka kezdődött meg egy másik stábbal, de ez a reggeltől késő délutánig tartó munka így is lehetővé tette, hogy elégedetten távozzon mindenki. Ezt a folyamatot vissza is nézhetitek, ugyanis egy videós kolléga minden munkamenetet megörökített.A fotózás képei ide kattintva nézhetők meg.

Stáb:

Model: Fruzsina Toth @fruzsina__toth
Stylist: Barbara Racz @raczbarbie
MUA and Hair: Brigitta Takacs @brigitta.takacs.makeup
Location: primestudio.budapest
Photo: Sandor Bodogan @bodogansandor