Blog

Valóban a ruha teszi az embert?

Egy alapvető hibára térek ki ebben a bejegyzésben, ami sok esetben okozott már problémát a fotózások során. Mégpedig, hogy gyakran nem a megfelelő ruhákat hozzák magukkal a fotózásra.

   Lehet, hogy sokan nem is gondolnák, mégis sarkalatos pont. A kamera objektívén keresztül gyakran más mutat jól, mint a való életben. Célszerű otthon összeállítani előre a szetteket, amikben pózolni szeretnénk. Felpróbálni, összepárosítani, hogy mi mivel mutat jól, illetve hogy megfelelő-e a méret. Magától értetődőnek tűnik, mégsem az. A fotókon se a túl kicsi, se a túl nagy méretezésű ruhák nem mutatnak jól. Mindenképpen bizonyosodjunk meg róla, hogy mind tiszta, nem gyűrött, nem szakadt. Nagyon bosszantó tud lenni, ha valaki azért nem hozza ki magából a maxmimumot, mert figyelmetlen volt, vagy nem szánt egy kis időt a felkészülésre. Ilyenkor ajánlott a megbeszélt ruha mennyiségen kívül több olyan darabot is elhozni, ami szóba jöhet. Tehát, ha háromszor van lehetőség átöltözni a fotózás során, akkor érdemes például hat különböző szettel készülni. Így akár válogatni is lehet, és biztosan a legelőnyösebbet választjuk majd. Az is hasznos, ha tükör előtt pózolunk a kiválasztott darabokban, így tudni fogjuk, mi előnyös és mit tanácsos máshogy csinálni az adott ruhában. Jó ötlet az interneten inspirációt, ötleteket gyűjteni. Lehetnek ezek magyar vagy külföldi divat oldalak, modell ügynökségek oldalai. Jó kiindulás például a models.com.

   Néhány tippet én is írnék arról, hogy milyen jellegű ruhák mutatnak nagy valószínűséggel jól egy fotózáson: egyszínű ing (főként fekete, illetve fehér), body (fontos, hogy olyan legyen, ami takarja a színben hozzá passzoló fehérneműt!), skinny farmer és egyszerű (minta és felirat nélküli) póló vagy top, bőrdzseki, zakó/blézer, csipkés felső vagy ruha, garbó, magas sarkú cipő, platformos és sportosabb cipő (pl. sportcipő vagy tornacipő). Ha vannak kedvenc ruhadarabjaid, amik szerinted tökéletesek, mindenképpen hozd magaddal. Ha azokban jól érzed magad, az megkönnyíti a fotózást, mert nem azon aggódsz, hogy áll a ruhád, és sokkal felszabadultabb leszel.

   Ami még rendkívül fontos, hogy igyekezzünk minél különbözőbb ruhákat elhozni. Egy piros, és egy azonos vagy hasonló fazonú kék top nem számít különbözőnek, pláne ha fekete-fehér a kép. Próbáljunk erre odafigyelni, hiszen az egyforma ruhák egyforma képeket eredményezhetnek. Az előkészületeknél törekedjünk a változatosságra, de ne hagyjuk figyelmen kívül a ruhák közti összhangot sem. Sokszor előfordul, hogy amit magunktól le sem emelnénk a polcról, remekül mutat képeken, sokkal jobban, mint amit a mindennapokban előszeretettel viselünk, ezért járjunk nyitott szemmel. Ez a fotózás rólunk szól, így miért ne használnánk ki ezt a lehetőséget, hogy több arcunkat mutassuk meg.

   Ha eljutottunk addig, hogy minden készen áll, ügyeljünk a bepakolásra is, nehogy a szállítás során gyűrödjenek meg, vagy bármi baja essen a ruháknak. A cipők gondos megválogatását se felejtsük el. Ebben az esetben is érdemes többel készülni, abból sosem lehet baj. A válogatás során azért próbáljunk minél inkább törekedni arra, hogy harmonizáljon a szettekkel.

   Aki úgy érzi nem elég erős a ruhatára, annak esetleg tanácsos egy-két ruhát beszerezni (vásárolni vagy kölcsönkérni). Aki inkább profira bízná ezt a procedurát, lehetősége van stylistot kérni a fotózásra. Ő ezzel foglalkozik, így tudja melyik bőr-, haj- szemszínhez, alkathoz milyen színek és fazonok állnak jól, így biztosan kiemelkedő szetteket választ.

page_modul: blog
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.