Blog

Céges portréfotózás - Élménybeszámoló

 

Fiatal vállalkozóként azzal a ténnyel szembesültem, hogy egyetlen üzleti környezetbe illő képem sincs magamról. Szerintem ezzel a felismeréssel biztosan nem vagyok egyedül, sokakkal megtörténhetett már!

 

Hiába készült rólam sok arckép, egyiket sem éreztem megfelelőnek. Később rájöttem, hogy nem véletlenül, ugyanis egy igazán megnyerő céges portrét külön erre a célra készítenek. El kellett fogadnom, hogy nem kelthetek professzionális hatást hétköznapi környezetben készült portréval, hiába minőségi maga a kép.

           

A mai online világában a képeinkre nézve kapják rólunk és az üzletünkről az első benyomást a leendő partnerek, megbízók, vásárlók, és az esetleges konkurensek is. Nincs második lehetőségünk első benyomást tenni, az üzleti környezetben a képünkkel profizmust és megbízhatóságot kell közvetítenünk. Ha tetszik, ha nem, mi vagyunk a vállalkozásunk arca. A prezentálás pedig sok esetben sorsfordító lehet. De ez a téma valószínűleg akkor is érdekes lehet a számodra, ha nem vagy vállalkozó, viszont írtál már valaha önéletrajzot, vagy kerestél Linkedin profilképet magadnak.

 

Tehát osztottam, szoroztam és egy céges portrésorozat mellett döntöttem, amit Bodogán Sándorral készítettünk el. Befektetésként tekintek erre a fotózásra, amit szívesen ajánlok Neked is, többek között szakmai önbizalom növelésre.

 

Mielőtt izgulni kezdenél, gyorsan leszögezem, hogy nem kell hivatásos modellnek lenned ahhoz, hogy jó business fotók készüljenek rólad! Jelentkezés után kapni fogsz egy részletes listát, amit követve megfelelően fel tudsz készülni az alkalomra. Mit hozz magaddal, milyen apróságokra figyelj a megjelenéseddel kapcsolatban - ezekről mind tájékoztatást kapsz. Én a kedvenc fehér zakómat vittem magammal, amiben tudtam, hogy elegáns leszek, de egyben kényelmes viselet. Kiválasztottam néhány másik szettet is, biztos, ami biztos alapon, és végül kiderült, hogy jól tettem, mert így különböző stílusú képek is készült rólam, amiket több célra is fel tudok használni, mint eredetileg terveztem! Neked is azt tanácsolom, hogy olyan darabokat válassz, amelyekben lazán és jól érzed magad, de mégis passzolnak a tevékenységedhez.

 

Érdemes teljesen smink nélkül menni egy ilyen fotózásra, hiszen profi sminkes csinosít majd ki, ami lássuk be, mindenki számára előnyös. Javaslok a fotózást megelőző estére egy kiadós stratégiai pihenést, hogy frissen állhass a kamera elé.

 

Akkor sem kell izgulnod, ha még soha nem fotóztak korábban! Rólam sem készült még céges portré, a műfaj egy kicsit idegen volt, de Sándor végig irányított és segített megtalálni a megfelelő pózokat. (Tipp: Próbáld elképzelni azt, ahogy éppen elérted a kitűzött üzleti céljaidat és elönt a büszkeség. Az én arcomat mindig ilyenkor dicsérték meg, hátha neked is beválik.)

 

Végül, mint említettem, többféle ruhában is készültek rólam képek, hogy legyen választási lehetőségem. A kiválasztott képeket a fotózás után nem sokkal megkaptam gyönyörűen retusálva. Összességében nagyszerű szakmai lépésnek tartom az üzleti portréfotózást, örülök, hogy megléptem, mert nem csak egy szuper élménnyel gazdagodtam, de már most érzem, hogy a profi képek befogadóbbá teszik a célcsoportomat az üzleti értékeimre.

 

vállalati fotózás vállalati fotózás vállalati fotózás 



vállalati fotózás vállalati fotózás vállalati fotózás 

page_modul: blog
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.