Blog

Tanácsok a modellügynökséggel való első találkozáshoz

   A modellkarrierhez vezető első lépésekről szóló blog bejegyzésben már szó esett arról, hogy melyik modellügynökséghez érdemes jelentkezni fotókkal vagy igent mondani, ha leszólítanak. De mire lehet számítani, ha ez megtörtént? Ahhoz, hogy sor kerüljön az első hivatalos tesztfotózásodra, amit már a modellügynökséged szervez, a belépő egy személyes találkozás lesz az ügynökség irodájában.

 

   Ha profi képeket készíttetsz magadról, nagyobb az esélye, hogy behívjanak a jelentkezésed alapján vagy rád találjanak Facebookon vagy Instagramon, hiszen ezeken a fotókon biztosan a legjobb oldaladat és a saját személyiségedet mutatod meg. Amennyiben a képek alapján behívnak egy személyes találkozóra, mindenképpen vidd majd magaddal iPaden, tableten vagy pendrive-on az összes elkészült fotódat, amiket át tudnak nézni, hiszen a weboldalon csak egy-két kis méretű képet tudsz feltölteni a jelentkezés alkalmával.

 

   Miután behívtak a találkozóra, az legyen az első dolog, hogy ezt megbeszéled a szüleiddel. Ha kiskorú vagy, valamelyik szülődnek biztosan el kell kísérnie majd az ügynökség irodájába, így érdemes velük együtt egyeztetni már az időpontot is. Amennyiben már elmúltál 18 éves is érdemes tudni, hogy szülői támogatás nélkül nagyon nehezen megy a modellkedés.

 

   Az első benyomás mindig a legfontosabb, ezért illik frissen mosott hajjal, lemosott sminkkel, tiszta bőrrel, ápolt kezekkel és szőrtelenítve érkezni a találkozóra, úgy ahogyan egy profi fotózásra is. Az ügynökségnek az is fontos lesz majd, hogy ne szedd a szemöldöködet a találkozó előtt (és ha modellkedni akarsz, utána se) valamint olyan letisztult, egyszerű ruhadarabokban jelenj meg, amikben látszik az alakod. Ez akár lehet egy sima fekete trikó és szűk farmer is. Egyértelmű, mennyire fontosak a külső adottságok a modellkedésnél, ezért a bőröd, hajad állapotát is meg fogják nézni, illetve lehet, hogy meg szeretnék majd tudni, van-e szükséged esetleg fogszabályzóra.

 

   Amit mindenképpen magaddal kell majd vinned az egy sima fekete bikini. Ha látnak benned potenciált, biztosan meg fognak kérni, hogy öltözz át fürdőruhára, amennyiben ez neked nem kényelmetlen és készítenek pár polaroidot rólad fényképezőgéppel vagy telefonnal, kizárólag belső felhasználásra, hogy vissza tudják nézni, milyenek a testarányaid. Ezt egyébként modellként minden hónapban meg kell ejteni, hogy a kliensek mindig a valós és aktuális képet lássák a modellekről, amikor kiválasztják őket egy munkára. A képek előtt vagy után megmérik a pontos magasságodat és leveszik a körméreteidet egy centiméter szalaggal, ugyanis ezek a legfontosabb adatok egy modell életében.

 

   A fotózás mellett a legfontosabb a kommunikáció lesz. Egy korrekt ügynökségen nem csak ők fognak feltenni kérdéseket neked, hanem te és a szüleid is bármit kérdezhettek a modellkedésről. Erre érdemes lehet előre felkészülni, ha valami nem tiszta esetleg a modellszakmáról. Amiket tőled kérdezni fognak azok főleg az iskolát, az angol tudásodat, az étkezési és sportolási szokásaidat érintő témakörök lesznek- ezekre tanácsos őszintén válaszolni.

 

   A beszélgetés végeztével általában azonnal választ kapsz a további tervekről, de lehet, hogy csak később, e-mailben értesítenek majd a döntéssel kapcsolatban. Ha pozitív az elbírálás, az első lépés biztosan egy újabb profi fotózás lesz, hogy gyakorolni tudj és ha tényleg neked való a modellkedés, fel tudj kerülni szépen lassan az ügynökség weboldalára, hogy közvetíteni tudjanak munkákra is. Fontos, hogy ne csak te legyél szimpatikus az ügynökségnek, hanem te is jól érezd magad  a társaságukban. Ha ez nem lenne így, érdemes másik ügynökséget is felkeresni, hogy megtaláld az igazi helyedet, ahol biztosan jól érzed magad hosszú éveken keresztül is.

 

   Lényeg a lényeg, hogy ne izguld túl a dolgot, hiszen fontos, hogy abban a 30 percben átjöjjön, milyen is vagy valójában és persze, hogy mennyire vagy nyitott arra, állsz pozitívan ahhoz, amit ajánlani tudnak neked. Ha az általam ismert és ajánlott ügynökségeket keresed fel, garantáltan nem találkozol majd rejtett költségekkel vagy gyanús modellszerződéssel.

 

 

Bodogán Sándor

page_modul: blog
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.