Blog

Számodra is érdekes, mennyit fejlődünk az évek alatt?

A fotózás sohasem volt, és nem is lesz senki számára kiszámíthatóan, exponenciálisan fejlődő tevékenység! Attól, hogy valaki profi fotós, ugyan úgy változik idővel a munkássága, hiszen a képeket a technikai beállításokon kívül a személyes benyomásaink, lelki állapotunk, aktuális helyzetünk, a modellel való összhang, de még az időjárás vagy a napi események is befolyásolhatják...

 

De úgy is fogalmazhatnék, hogy a fotón sohasem csak a modell van rajta, hanem a fotós aktuális tudás szintje, látásmódja és hangulata is.

 

Az idő múlásával és tapasztalatszerzéssel akarva-akaratlanul fejlődünk. Te is, Én is, és mindenki más is. A fejlődés mértéke pedig szerintem mindenki számára érdekes és tanulságos lehet, nem mellesleg ez szépen nyomon is követhető, ha rászánjuk az energiát, és néha kicsit visszarévedünk a múltba!

 

Mindenkinek érdemes időnként számot vetnie, és visszatekinteni! Visszanézni régi képeket, kiértékelni azokat, észrevenni a hibákat, esetenként jókat derülni a korábbi munkákon.

 

Engedd meg, hogy megmutassam az Én egyik idei fejlődési fokmérőmet!

 

Pintér Vivit még 2014. április 26-án fotóztam, ez volt az első közös teszt fotózásom vele. Ekkor még az Icon Models volt az ügynöksége.

 

Az teszt sorozat innen érhető el.

https://www.bodogansandor.hu/galeria-kepek/pinter-vivien-2014/2008

 

Idén Vivi ügynökséget váltott, a Visage-hoz került, az ügynökség pedig felkért, hogy készítsek új teszt képeket. A fotózás majdnem pontosan 7 évvel az előző anyag megszületése után készült: 2021.május 10-én.

 

A friss fotózás anyagát ide kattintva érheted el:  https://www.bodogansandor.hu/galeria-kepek/pinter-vivien/1999

 

Ugye, Te is látod a különbséget? Én látom, de persze mindenki döntse el maga, szerinte mi ebben az esetben a fejlődés mértéke és iránya! Mert a művészetben – és a fotózásra ez különösképpen igaz-, minden IS szubjektív!

 

7 év múlva folyatjuk egy újabb teszt fotózással Vivi!???? Bár még az idei évben egy kültéri divatanyagot tervezek vele!

 

Szóval fejlődére és visszatekintésre fel! Bíztatok mindenkit, hogy egy adott modellt, embert pár év távlatában fotózon le újra, és vessen számot!

 

Nem csak jó móka, de elképesztő felismeréseket is tehetünk, és nem utolsó sorban egy ilyen összehasonlítás önismereti kalandnak sem utolsó. :)

 

Sándor

page_modul: blog
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.