Nem kell modellnek lenned ahhoz, hogy gyönyörű képek készüljenek rólad. Főleg, ha profi fotóst választasz, aki amellett, hogy végig instruál, a lehető legjobb szöget találja meg számodra, hogy karcsúbbnak és magasabbnak tűnj. A social media oldalakon inkább csak arcképeket, selfie-ket látni, így arra biztatok mindenkit, hogy merje felvállalni magát és gyakorolja be a legelőnyösebb pózokat, amelyek mindig jól jönnek egy divatfotózás során. A jó pózolási készség alapja ugyanis a rendszeres gyakorlás, lehetőleg tükör előtt, hogy minél jobban megismerjük testünk mozgását és hogy mi az, ami biztosan jól áll nekünk.

 

   Furcsa, de egy póz akkor néz ki a legjobban, ha kissé “fáj”, ez ugyanis azt jelenti, hogy megfeszülnek az izmaid, amitől szálkásabbnak tűnsz majd a képeken és szebb lesz a tartásod is. A fotók többek közt ezért készülnek magassarkúban. Mezítláb is készülhetnek persze, ilyenkor célszerű balett-táncos módjára spiccben tartani a lábfejet, ami kiváltja a tűsarkú hatását.

 

   Lehet, hogy nem is gondolnád, de nem csak utómunkával lehet alakítani a teljes alakos képeken. Egyrészt nagyon fontos a fent említett profizmus a fotós részéről, másrészt léteznek olyan póz-trükkök, amikkel lehet picit csalni optikailag. Például, ha a csipődet enyhén hátra billented, nagyobb lesz a rés a lábaid közt vagy akár odahelyezheted a kezedet is kecsesen (az ujjak állására ugyanis mindig kiemelten kell figyelni) arra a területre, amivel nem vagy elégedett, ezzel is lecsalva pár centit arról a részről.

 

 Korábbi fotózásaim galériáiból hoztam is néhány példát olyan egyszerűbb pózokkal, amik biztosan jól állnak mindenkinek. Amennyiben érdekel a modellkedés vagy egyszerűen készíttetni szeretnél egy gyönyörű fotósorozatot magadról, ezeket a pózokat érdemes tükör előtt gyakorolni:

 

Fordulj oldalra és a kamera felé eső lábadat hajlítsd be, feszíts rá és ha nem magassarkúban vagy, akkor állj lábujjhegyre:

1123.jpg

 

 

Állj teljesen szembe a kamerával, billentsd kicsit hátra a csípődet és hajtsd ki az egyik combodat oldalra, majd feszíts rá az előzőhöz hasonlóan. Ha nem vagy magabiztos csípő tájékon, helyezd oda a kezedet laza ujjakkal.

2123.jpg

 

Ha teljesen szemben állsz a kamerával és egyenesek a lábaid, érdemes a fotózás hangulatától függően kisebb vagy akár nagyobb terpeszben állnod, csípőt természetesen itt is hátrabillentve. Itt jól mutat az is, ha derékra teszed a kezeidet.

3123.jpg

 

Nem kell mindig állnod, ülő pózokat is gyakorolhatsz. Ilyenkor is kiemelten fontos lesz, hogy milyen szögből fotóznak, modellként pedig ügyelned kell a testtartásra és arra, hogy a lábak kissé előre legyenek nyújtva, megfeszítve. Akár fel is húzhatod  az egyik lábadat a székre, a lényeg, hogy ne legyen túl laza a terpesz és a hátad, valamint sose húzd túlzottan magad alá vagy szorítsd magadhoz túl közel a lábaidat.

4123.jpg


Amennyiben már rutinosabb vagy a pózolásban, kísérletezhetsz dinamikusabb pózokkal is a galériákban látható képek alapján, ami lehet például nyújtózkodós, futást imitáló, ugráló vagy akár jóga pózok által inspirált.

5123.jpg56123.jpg

 

A jelenleg elérhető fotócsomagjaimat erre a linkre kattintva találod: Fotózás árak