Blog

A modell fotózás alapjai

A modell fotózás lényegében megegyezik a teszt vagy portfólió fotózással. A divatanyag fotózással ellentétben a modell fotózás a modell karakterét helyezi a középpontba a koncepción belül. Lehet teljesen naturális, vagy akár extémebb a fotózás tematikája, a hangsúly az éppen fotózott egyéniségen van, nem egy adott divatanyag hangulatát közvetíti, a modellnek nem kell eladnia egyetlen terméket sem, csupán saját magát a legjobb színben feltüntetni. Modell portfólióba, vagy modellkönyvbe készülő sorozatok, valamint editorial anyagok készítésekor beszélhetünk modell fotózásról.

A fotózáson résztvevő team minden tagja profi: sminkes, fodrász, modell és fotós egyaránt. A modell is szakmabeli, tudja, hogy milyen szögben kell pózolnia, hogyan kell mozognia a kamera előtt. Ennek ellenére fotósként a kommunikáció a legfontosabb, különösen a new face modellek esetében, amikor akár teszt fotózásról is beszélhetünk, ugyanis ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a belül látott vízió képként valósulhasson meg.

A modell fotózás az adott modell karakterét figyelembe véve egy moodboard készítésével kezdődik, melyet a modellügynökség, freelancer modell esetében maga a modell is jóváhagy. A fotós, stylist, sminkes és fodrász is ide gyűjti mindazt az inspirációt, ami alapján a fotózás napján megvalósul majd a projekt. Az szetteket összekészítjük, a modellel átbeszéljük a pózokat, hangulatot. A fotózás megvalósulhat stúdióban illetve kültéren is, attól függ, milyen hatást akarunk elérni.

Fotósként én fogom össze a szervezést és a fotózáson résztvevőket, hogy minden gördülékenyen haladjon. Nem tudom eléggé hangsúlyozni a kommunikáció, valamint a pontosság fontosságát, világosan és folyamatosan kell egyeztetni mindenkivel. Összeszokott, profi szakmai csapattal ez nem olyan nehéz, ennek köszönhető az is, hogy rendszeresen kérnek fel Magyarország legsikeresebb modellügynökségei modell fotózásra. A jutalmunk pedig egy minden esetben egyedi sorozat, ahol a karakterben gyönyörködhetünk.

modell fotózás

Ezeken a fotózásokon a szokásosnál is nagyobb figyelmet és időt szentelünk arra, hogy megtaláljuk a modell erősségeit és meg tudjuk mutatni a legelőnyösebb oldalát, hiszen ebből lesz majd látható, hogy milyen stílusú munkákra lesz megfelelő a modell karaktere.

modell fotózás

Mivel ilyenkor a modell egyénisége kerül fókuszba, a fotózás végeredménye által lehetősége nyílik nívós munkák, illetve külföldi ügynökségek megszerzésére.

page_modul: blog
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.