Blog

Miért érdemes profi sminkest választani?

   Egy profi fotós a divatfotózás minden részét irányítja és ismeri, beleértve azt is, hogy a ruha- és sminkválasztás minként befolyásolja a képek alakulását. Viszont attól függetlenül, hogy minden fotós tud valamennyit a sminkekről, nem ez az elsődleges szakterületük. Egy professzionális sminkes munkája nélkül tehát elképzelhetetlen egy divatfotózás. Az oldalamon található fotócsomagokban például 1, 2 vagy 3 smink közül választhatsz, ami azt jelenti, hogy a sminkesem ennyi variációt készít el számodra a kiválasztott csomag leírása szerint.

 

   A saját smink ugyanis nem mutat jól a fotókon, akkor sem, ha ügyesebb vagy az átlagnál, hiszen kívülről, hozzáértő szemmel kell látni és feltérképezni az arcformát, ahhoz, hogy a megfelelő smink kerüljön kiválasztásra. Az is fontos persze, hogy magas minőségű, az adott bőrtípusnak megfelelő sminktermékekkel készüljön el maga a smink. A fotóshoz hasonlóan a sminkes munkáját sem a munkával töltött idő alapján kell megfizetni, hiszen évek tapasztalata, tudása, szorgalma és a méregdrága termékek összegyűjtése van a profizmusa és kidolgozott technikája mögött.

 

   Tévhit, hogy a natúr, smink nélküli képek valóban smink nélkül készülnek (kivéve persze a polaroidokat). A natúr smink is smink és bizony még a leggyönyörűbb bőrű modellnek is szüksége van egy kis javításra a képek kedvéért. Ez természetesen nem csak a női modellekre igaz, a férfiaknak is szüksége van sminkre, hiszen a modellek bőre nem tűnhet túl fényesnek a fotókon. Van, hogy nagyon kevés sminkre van szükség, de az a kicsi is rengeteget ad a képhez. A sminkesek azt is pontosan tudják, hogy bizonyos sminkek hogyan befolyásolják a fényképek elkészülését, valamint azt, hogy a fény hogyan hozza ki a felvitt színek árnyalatait, és hogyan tud mindez összhangban működni bizonyos frizurával és ruhákkal a legjobb képek érdekében. A megfelelő smink ráadásul időt tud “spórolni” a fotósnak, hiszen a sminkes minőségi munkája lerövidíti az utómunkával töltött időt.

 

   Érdemes tudni, hogy a professzionális divatfotókhoz készülő smink nagyon különbözik attól, amit a hétköznapokban megszoktál magadon. Lehet, hogy élőben markánsabbnak tűnik, de a képeken pont hozzád illőnek fog mutatni, ugyanis egy sminkeseknek megvan a szükséges tapasztalata annak biztosítására, hogy a lehető legjobb oldaladról mutasson be stúdiófények alatt is. A jól elkészített smink ráadásul megkönnyítheti a modell munkáját azzal, hogy növeli a magabiztosságát a fotózáson, ez pedig nagyban hozzájárul a végeredmény sikeréhez.

 

  A fotósok általában olyan sminkesekkel dolgoznak együtt rendszeresen, akikben megbíznak a sminkválasztás terén, akik fel tudnak ajánlani különböző lehetőségeket, ötleteket, és akikről tudják, hogy bármilyen változtatást képesek elvégezni, egy pillanat alatt csodákra képesek.

Az alábbi linkeken meg tudod nézni azoknak a tehetséges sminkeseknek az oldalát, akikkel a legtöbbet dolgozok együtt a weboldalon látható képeken:

 

 

Déri Laura

https://www.instagram.com/dlauramakeup/

 

Knoll Gabi

https://www.instagram.com/knollmakeup/

 

Rajó Zita

https://www.instagram.com/rajozitamakeup/

page_modul: blog
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.