Blog

Mielőtt elkezdenél modellkedni: miért érdemes kipróbálnod magad először egy profi fotózáson?

   Ha érdekel a modellkedés, a lehető legfontosabb tanácsom számodra, hogy akármennyire lelkes is vagy, ne írj alá azonnal egyik ügynökségnél sem szerződést. Az egyik legfontosabb oka, amiért mindenkinek ezt szoktam tanácsolni az az, hogy ne vágj bele vakon olyanba, amiről nem tudod pontosan, hogy miről is szól, mit várnak el tőled, mennyire érzed jól magad benne, valóban neked való-e a világa. Rengeteg kellemetlenségtől tudod megkímélni magad, ha először egy profi fotózáson próbálod ki, milyen a modellkedés. A fotózás alatti órákban nem csak tanácsot kérhetsz a divatszakmában dolgozó stábtól, ki fog derülni számodra az is, hogy egyáltalán hogy zajlik egy fotózás, komfortosan érzed-e benne magad, képes vagy-e ezt csinálni hosszú távon, akár külföldön is.

   Amennyiben kellemetlenül érzed magad és kiderül, hogy ez nagyon nem a te világod, semmi baj, hiszen megspóroltál magadnak akár egy kötbérrel ellátott modellszerződést. Ha pedig életed napja volt és kiderült számodra, hogy minden vágyad, hogy újabb fotózásokon vehess részt, már van egy kész profi anyagod, amivel tudsz modellügynökségekhez jelentkezni és amivel ők akár további fotózásokra és munkákra tudnak ajánlani. Sok ügynökség az első tesztfotózás alapján dönti el, hogy alkalmasnak talál-e modellnek és akar-e veled dolgozni, így már ennyivel is előrébb leszel a saját képeiddel.

   Nemrég a modellkedés iránt egyre inkább érdeklődő Rékát fotóztam, aki karácsonyi ajándékként kapta a fotózást családjától. Réka adottságai megvannak ahhoz, hogy modell lehessen, azonban mielőtt belevágott volna a modellekdésbe, ki akarta próbálni magát egy profi fotózáson, ahogyan azt én is tanácsolom mindenkinek. Réka most a Prime Studióban szerzett tapasztalatairól mesél:

   „Először is örülök, hogy a megérzéseinkre hallgattunk és Bodogán Sándort választottuk, az ő profizmusa “lejött” a fotóiról. Amikor beléptünk a műterembe, az is meggyőző volt, hogy jó helyen vagyunk: tágas, világos hely tele profi cuccokkal. Mindketten Sándor és Laura is szimpatikusak voltak. Ez elég volt ahhoz, hogy a kezdeti szorongás feloldódjon. Amikor elkezdtük a fotózást akkor az első képeknél látszott a feszültség az arcomon és a tartásomon. Miután megcsináltuk az első pár képet utána rögtön belelendültem a fotózásba. Nagyon jól éreztem magam. Nagyon tetszett, hogy végre elindultam a cél felé, egy profi fotós segítségével. Nagyon köszönöm!”

   Egyértelmű, hogy a kiskorú Rékát édesanyja, Edit is elkísérte élete első fotózására, így az ő élménybeszámolóját is szeretném megosztani:

   "Tapasztalatom a fotózásról nekem mint szülőnek, hogy Bodogán Sándor kedves, szimpatikus, alázatos és hozzáértő profi fotós. Mindenben tartotta magát ahhoz amiben telefonon megállapodtunk, nem voltak meglepetések, mellébeszélés. Azt az időt amit a stúdióban töltöttünk az  ő segítőkészsége és profizmusa jellemezte. Ezt egyébként Réka is érezte, mert elég rövid időn belül feloldódott a kamera előtt. Nem siettette, nagyon jól instruálta. Nagyon élvezte a fotózást. Köszönjük a munkádat!"

   A jó hangulatban telt fotózást követően Réka édesanyja támogatásával végleg eldöntötte, hogy szeretne jelentkezni Budapest legprofibb ügynökségeihez, a számára megfelelők kiválasztásában természetesen segítségükre is voltam.

 

Kapcsolódó képek:

 

a.jpgb.jpgc.jpg

page_modul: blog
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.