Blog

Fiatalon elkezdeni a modellkedést?

   Sokan azt gondolják, hogy 18 éves korukig várniuk kell az első fotózásukra vagy hogy belevágjanak a modellkedésbe, azonban ez egyik esetben sem elvárás, sőt inkább tévhit.

 

   Ha egy szakemberrel szeretnél profi műtermi fotókat készítettni és ezzel egy életre szóló emléket szerezni magadnak, illetve családodnak, életed bármely szakaszában tudsz élni a remek alkalommal. A fotós célja ugyanis, hogy a lehető legjobbat hozza ki belőled  a személyiségednek megfelelően és hogy a legszebb oldaladról mutasson be a képeken, kortól teljesen függetlenül. Tiniként kifejezetten érdemes beruházni, akár ajándékként egy igazi fotósorozatra, hiszen ebben a korban a gyönyörű képek, valamint magának a fotózásnak a hangulata, amikor is csak a modell van a középpontban, remek önbizalom turbózó hatással bírhat, akkor is, ha az adott modell nem a divatszakmában képzeli el a jövőjét.

 

   Szakmai szemmel nézve a kérdésre, érdemes tudni, hogy a 13 éves kor alatt  alkalmazottt modellek esetében gyerekmodellekről beszélünk, hiszen a profi modellügynökségek általában 13 és 20 év közti lányokat, valamint 15-21 éves fiúkat keresnek leginkább kezdő modelleket tekintve. Az alsó és felső korhatár meghatározásának az első oka az, hogy a divatipar folyamatosan bababőrű, friss arcokat keres, olyanokat, akik már ebben a korban magasabbak az átlagnál. Azt sem szabad elfelejteni az ideális kor meghatározásánál, hogy a modellkedés egy hosszú tanulási folyamat, így természetesen nem azt jelenti, hogy 14 évesen azonnal rivaldafénybe állnak ki a kezdő modellek. Beletelik jó pár évbe, amíg egy teljesen új arcot fel tud építeni az ügynöksége arra a szintre, hogy például 18-19 éves korára már főállású modellé válhasson egy olyan modellkönyvvel és tudással, amivel külföldön is bárhol megállja a helyét.

 

   Legyen szó arról, hogy egy hangulatos fotózáson próbálnád ki magad profi körülmények közt vagy arról, hogy nyitott vagy a modellszakma iránt, elengedhetetlen, hogy 18 éves kor alatt szülői támogatást élvezz, amelyre hozzájárulás formában is szükség lesz. Kifejezetten ajánlom, mindkét fél megnyugtatására és közös élmények szerzésére, hogy az első fotózáson a szülő is vegyen részt nézőként, amennyiben ezt megteheti.

 

Bodogán Sándor

page_modul: blog
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.