Élménybeszámoló a saját fotózásomról

   Néhány évente fotósként is érdemes frissíteni a "portfóliónkat", hogy aktualizálni tudjuk képeinket a közösségi felületeken és a weboldalunkon. Nemrég Szántai Gábor barátommal mi is elkészítettük az új fotóimat, a fotózásról szóló  tapasztalataimat írom le röviden, mely számodra is hasznos lehet, legyél akár fotós, akár modell. Az eredeti, hosszabb cikket ide kattintva éred el.

   
   Fotósként már jó néhány év mögöttem, de modellként jóval kevesebb gyakorlatom van, ugyanis egyáltalán nem szeretek a kamera másik oldalán állni. :) Elméletben persze nagyon jól tudom, hogyan kell viselkedni, de a gyakorlat ezt nem igazolta. :) De nézzük is végig, hogy hogyan zajlott a folyamat. 

  
   Ahogy minden felkészült fotózást, ezt is egy moodboard-szerű gyűjtés előzött meg, amely a stáb minden tagjának nagy segítségére van. Az összeválogatott képeket itt találod meg:

   https://photos.app.goo.gl/hJcRnRawBuMm3f6W9

  
   Második lépésként felkerestem a kollégáimat, hogy összeálljon a csapat. Egyik kedves barátomat, Szántai Gábort kértem fel fotósnak, a sminkemet Rajó Zita készítette, a hajamat pedig Hajda Nóra vette kezelésbe. A szetteket részben a saját ruhatáramból oldottam meg, néhány igazán divatos darabot pedig Maár Róbert Divatháztól kértem. 

   
   Mindig javaslom a fotózások előtt, hogy érdemes az arckifejezéseket, beállásokat gyakorolni a tükör előtt, melyeket én is megtettem, de a fotózás napján derült ki, hogy nem gyarkoroltam eleget. :) Gábornak meg kellett velem küzdenie rendesen a 6 órás fotózás alatt, hogy sikerüljön elkapni pár igazán jó pillanatot. Körülbelül 700 kép készült, melyből 10 került retusálásra. 

   
   Egy ilyen fotózás nem csak a friss fotók miatt tud hasznos lenni, hanem emellett rengeteg tapasztalatot lehet a fotózás során gyűteni, amelyek segítségünkre lesznek a modellekkel való fotózáskor.

 

A teljes cikket ide kattintva éred el.

Bodogán Sándor

gz75902web.jpggz75574web.jpggz75657web.jpggz75641web.jpggz75984web.jpggz75502web.jpggz75458web.jpggz75316web.jpggz75471web.jpg