Blog

Alkotók Egymás Közt Podcast

 

Egy életpálya, szakmai építkezés során sokszor, sokféleképpen kell átlépnünk a saját határainkat a fejlődés, a célok elérése érdekében. Sokan talán nem is gondolnák rólam, de introvertált személyiségként számomra sokáig a workshopok megtartása is rendkívül komfortzónán kívüli élmény volt, de most még eggyel kijjebb toltam a határaimat és elindítottam saját podcast csatornámat is.

A Podcast ötlete nem tegnap született meg bennem, elég régóta tervezgettem az indulást. A korlátaim átlépésén túl szükségem volt még technikai felszereltségre is, és az új eszközöket meg is kellett tanulnom használni. Ebben sok segítséget kaptam Szabó Zolitól, amit még egyszer nagyon köszönök neki.

 

A szemlélet formálása a cél

 

Az oktatások során sok-sok fotóssal találkozva egyre inkább azt érzékelem, hogy a mély, elgondolkodtató, a szemléletet határozottan formáló, orientáló tartalmakra nagyon nagy szükség van.

Mai, felszínes impulzusokkal teli világunkban elképesztően nehéz különbséget tenni a csupán hangos szavak és valódi értékek között, én pedig szeretnék segíteni abban, hogy a hamisat a valóditól elválasztó határvonal a fejekben egyre élesebbé válhasson.

Félreértés ne essék, ez most itt nem a „tuti” megmondásának helye, csupán egy csatorna, ahol olyanok szólalhatnak meg, akiknek az eredményei önmagukért beszélnek, akiknek a szemléletében, munkásságában, életútjában valami figyelemreméltó, elgondolkodtató vagy követésre érdemes van.

Szeretném megmutatni, mi van a trash tartalmakon, meg a „jóvan az úgy”-on túl, a tanulságok levonását azonban meghagyom a hallgatóknak.

 

Miért Alkotók Egymás Közt?

 

Sokat gondolkoztam azon, mi legyen az interjúsorozat címe, hiszen ez most nem egy hagyományos fotós podcast csatorna. Bár sok fotóst látok vendégül, a beszélgetések gerincét mégis inkább az alkotás, az alkotóművészet, a különféle látásmódok bemutatása adja. 

A podcastban a fotósok mellett beszélgetőpartnereim alkotó emberek lesznek, sokszor akár más művészeti ágak képviselői vagy a fotózáshoz kapcsolódó szakmák „alkotó” képviselői, akiknek segítségével – némi szakmázás mellett – szeretném megmutatni, hogy az alkotás folyamata milyen összetett és szerteágazó és mennyivel túlnyúlik a megfelelő apparátus beszerzésén és még a technikai tudás elsajátításán is.

Csak is olyan vendégeket hívok meg, akiknek az életútját, gondolkodásmódját, sikertörténetét egyszerűen érdemes megismerni, akiknek a munkásságát én magam is nagyra tartom, és hiszem, hogy ezekből a beszélgetésekből nem csak a fotózás szerelmesei, de bárki más is sok tapasztalatot szerezhet és minden hallgató értékes és érdekes információkkal gazdagodhat.

Beszélgetőpartnereim segítségével arra is rá szeretnék világítani, hogy a kisebb és nagyobb sikereken túl a nehézségek, a problémák, az akadályok is mindenki életében jelen vannak, és ha jól odafigyelünk mások történetére, rengeteget okulhatunk, sokat fejlődhetünk a mindenkit érintő kudarcok vagy akadályok leküzdésében.

 

Tarts velünk, ha Te is szívesen fogyasztod az alkotáshoz kapcsolódó, hasznos tartalmakat!

 

Az Alkotók Egymás Közt Podcast csatorna 2022 novemberében indult és minden héten egy új adással bővül. Elérhető a Fotosworkshopok.hu weboldalon, minden nagyobb podcast felületen, a Youtube-on és Vimeon keresztül is.

Bízom benne, hogy ti is élvezitek majd az olykor komoly és mély, máskor felszabadult és vidám, de mindig őszinte beszélgetéseket és megtaláljátok az elhangzottak közül azokat az információkat, amik töltenek, amik segítenek, amik előre visznek titeket az éltben, a munkában, és a fejlődésben!

 

Bodogán Sándor

page_modul: blog