Blog

A kommunikáció fontossága

A következő bejegyzésben a megfelelő kommunikáció fontosságát szeretném kiemelni. Mint minden munkahelyen vagy emberi kapcsolatban, úgy egy előre lefixát fotózás alkalmával is elkerülhetetlen a tiszta és lényegretörő kommunikáció.

   Amennyiben jelentkezik valaki egy fotózásra és bármi változás felmerül, lemondaná, áttenné az időpontot, akkor mindenképpen tudatni kell a fotóssal, aki továbbítja a változást a stáb többi tagja felé is. Ez akár rövid üzenetben is történhet, a lényeg, hogy fontos valahogyan jelezni. Egy ilyen munkafolyamat során több ember jelenlétére és munkájára van szükség, akiket meg kell tisztelni azzal, hogy tudjanak arról, ha valami nem a megbeszéltek szerint fog történni. A jelentkezés utáni eltűnés nem megoldás, hiszen a jelentkező ezzel semmibe veszi a többi embert, azoknak idejét és munkáját, valamint saját magára is rossz fényt vet ezzel. A legegyszerűbb és a legkorrektebb tehát az, ha a jelentkező előre közli az esetleges változásokat. Ebből semmi probléma nem lehet, sőt, mindenki hálás érte, ha idejében értesül róla. 

   Egy váratlanul, előzetes jelzés nélkül elmaradt fotózás számos dolgot befolyásol negatívan: a stúdió bérlés költsége mellett ott van a sminkes, stylist, fotós bére, melyet nemcsak hogy nem kapnak meg, de ezáltal attól a lehetőségtől is elesnek, hogy másik modellel, fotózáson dolgozzanak ezidő alatt. Az tehát mindenki számára kiszúrás, ha egy fotózás minden előzetes jelzés nélkül marad el, vagy csúszik. 

   Ugyancsak nehéz helyzetbe kerül a fotós, ha egy megrendelő számára időpontot ad, amire viszont semilyen választ nem kap. Ilyen esetekben nem tudhatja, hogy az megfelel-e vagy sem, fenntartsa-e az időpontot, vagy sem. Nagyon kellemetlen lenne mindegyik fél számára, ha a jelentkező odamenne egy előre lebeszélt fotózásra és nem lenne ott senki, hiszen nem jelzett vissza az időpont javaslatra.

   Sokkal könnyebb, ha mindenki tisztán kommunikál és lehetőség szerint próbálja elkerülni a félreértéseket. Tiszteljük meg egymást ezzel az alapvető dologgal!

page_modul: blog
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.