Blog

5 hiba, amit sose kövess el egy fotózáson

   Lehet, hogy kívülről a fotózás csak egy jó mókának tűnik, azonban mind a modell, mind a stáb tagjaitól komoly odafigyelést igényel. Fontos, hogy elengedd és jól érezd magad a fotózás alatt, de érdemes azzal is tisztában lenni, hogy mindez időre megy és nagyfokú koncentrációt, jó csapatmunkát követel a tökéletes végeredmény érdekében.

 

   A következő 5 pont akkor is fontos - és az élet számos más területén is hasznodra lehet -, ha egy profi fotózásra vágysz és akkor is, ha elkezdenél vagy nemrég kezdtél el modellkedni:

 

1. Az első és mindig a legfontosabb: sose késs el a fotózásról! A legnagyobb tiszteletlenség, amit megtehetsz az, hogy minden előzetes értesítés nélkül a megbeszélt időpont után érkezel a stúdióba. Egyrészt hátráltatod mások munkáját, akik időre dolgoznak, másrészt alapjában véve fogja meghatározni a késésed a fotózás hangulatát. Ha pedig már modell vagy, valószínűleg többet nem fognak hívni divatanyag fotózásra, amivel gyönyörű képektől eshet el a modellkönyved. Érdemes tehát az utazást előre megtervezni olyan egyszerű appokkal, mint a BBK Futár, Waze vagy a Google Maps, így biztosan el tudod kerülni a mindenki számára kellemetlen helyzetet. Amennyiben önhibádon kívül áll fenn a késés veszélye, minden esetben érdemes a megadott elérhetőségen előre jelezni, hogy aszerint tudjuk tervezni a fotózás menetét. A késésről korábban már részletesen is írtam a blogon, ezt ide kattintva tudod visszaolvasni.

 

2. Ahogy már említettem, kifejezetten fontos, hogy milyen a fotózás hangulata. A legjobb, ha a stúdióba való lépéskor a küszöbön hagyjuk a magánéleti problémáinkat és mellőzzük a negatív gondolatokat. Biztosan számodra is nehéz olyannal együtt dolgozni, aki folyamatosan panaszkodik vagy látványosan unatkozik és nem a kitűzött feladatot tartja szem előtt. Ebbe a témekörbe tartozik a tisztelet megadása is, nem illik például kioktatni a profi sminkest és fotóst, hiszen az évek óta sikeresen a szakmájában dolgozó szakember pontosan tudni fogja, hogy mi áll jól neked, melyik szögből és milyen stílusban, így a békesség kedvéért nem érdemes ezzel vitatkozni. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem lehet véleményed, sőt kell is hogy legyen, hiszen ez egy csapatmunka! Amennyiben ajándékba kaptál fotózást vagy üzleti portrét szeretnél, mindenképpen egyeztesd az elképzeléseidet a fent említett optimális végeredmény érdekében.

 

3. Legyen az portré, céges vagy divatanyag fotózás, minden esetben lényeges a külsőség, jelen esetben hogy hogyan érkezel meg a fotózásra. Sosem szabad például sminkben megjelenni. Fotózásra érdemes kipihenten, megtisztított bőrrel érkezni, nyáron fokozottan érdemes odafigyelni leégés elkerülésére is. Profi sminket fogsz kapni, a sajátod lemosása pedig értékes időt vesz el a fotózástól. Ugyanez vonatkozik a hajadra is, semmiképpen se érkezz úgy fotózásra, hogy tele vagy fújva hajlakkal, inkább érkezz frissen mosott hajjal.

 

4. Nem minden a szépség: hiába vagy életed legjobb sminkjében, szettjében és a legprofibb kezekben, ha nem tudod elengedni magad és a legjobb formádat hozni. Nem érdemes abba a hibába esni, hogy megszeppensz, szorongsz a kamerától vagy szégyenlősködsz a fotózás során, hiszen ezt utólag biztosan meg fogod bánni. Az a célunk, hogy a fotózás mindig egy jó emlék maradjon, ne fejeltsd el: profi kezekben vagy. Ha elbizonytalanodnál, mindenben a segítségedre leszünk, hogy a legjobb formádat hozd. Legyél magabiztos és ha teheted, gyakorolj a fotózás előtt a tükör előtt. Ha már modellként dolgozol, törekedj arra, hogy olyan energiát közvetíts, ami miatt legközelebb is akar majd veled dolgozni a stáb.

 

5. Triviális problémának tűnhet, de fotózás szempontjából igenis fontos: ha már felkerült a smink, haj és a ruha, nem illik egyiket sem leenni, leinni, összekoszolni, mivel ezekkel mind a képektől vesszük el az időt. Modellek esetében persze ez még kínosabb tud lenni és akár következményekkel járhat, ha designer darabokat tesznek tönkre a fotózás során.

 

 

Összegezve a lényeg tulajdonképpen az, hogy az előkészületektől az induláson át fotózás utolsó pillanatáig ott legyél fejben, így garantáltan boldog leszel, amikor először meglátod 

page_modul: blog
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.